Fenékig tejfel? – UK

Sokan kérdeztétek, hogy mi az, amiben kevésbé elfogadható UK, mint Magyarország.

Hát a nagy Soros évek óta dübörög otthon, nem lehet elmenni hát a tény mellett, hogy UK egy nagy olvasztótégely. Aki nem bírja a különböző nációkat, akik tényleg civilizációban is mások (Pakisztán, India – legkevésbé ismert országból jött kollegám Eritreából jött), az meg se próbáljon itt élni. Számtalan szokás ás meggyőződés keveredik itt.

received_10154411234368998

A poszt-kádári rendszer öröksége rám is hat: szeretem és megszoktam, hogy a dolgok ingyen vannak. Ami persze önámítás, hiszen, minden, ami szabadon hozzáférhető, azzal egyben foglalkozni is kell, ami ugye máris költséggel jár. Azt ki fizeti meg? Mennyivel demokratikusabb a döntés, hogy aki használja, az fizessen! Lehet vitázni, lehet ízlelgetni.

Nos íme pár dolog, ami Magyarországon még ingyenes, de itt fizetni kell érte.

  • kirándulóhelyek –> lásd korábbi posztomat erről
  • parkolás –> sehol sincs ingyen parkolás, a bevásárlóközpontoknál sem, sőt ott legkevésbé, várakozás sincs a kocsiban ingyen… esetleg néhány nagyon néptelen helyen
  • levegő az autógumiba –> hogy megszoktuk, hogy beállunk a kúthoz és felfújjuk a gumit 🙂 Itt 0,5-1GBP-t kell bedobni a gépbe, ami cserébe 5 perces gumifújás-élvezettel lát el.
  • élet az adott környéken –> nos a helyi adó igencsak fájdalmas tud lenni, az alapszabály itt is érvényesül – minél klasszabb helyen laksz, annál többet perkálsz. Cserébe szépen rendben tartják a környezetet neked.
  • Végül legyünk igazságosak – a WC a legtöbb helyen alanyi jogon jár és nem kérnek érte pénzt, de ebben nincs egységes viselkedés, van ahol azért kell egy keveset fizetni

nintchdbpict000276450369

Ne fogd vissza magad!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s